top of page
OLC_entree.jpg

Le château

“Oké, kantelen en torens ontbreken. Het is natuurlijk ook geen echt kasteel en wij zijn zeker geen kasteelheer en -vrouw, maar als de mensen hier het een kasteel noemen, dan moet het zo zijn.”
- Gerard en Miek, Salveredonde

DE RENOVATIE

Het huis, plaatselijk bekend als Le Château de Salveredonde, is met veel liefde en respect voor zijn geschiedenis gerenoveerd in 2017. Het combineert de Franse grandeur van vroeger met modern design en comfort. Originele details zoals cementtegels, sierlijsten, schouwen en deuren zijn allemaal bewaard. Trekstangen die het huis bij elkaar houden en spanten die het dragen zijn zichtbaar gelaten. Samen met antieke meubels, die al decennia bij het huis horen, vormen ze nu een harmonieus geheel met de architectonische renovatie en de eigentijdse kunst. Oud en nieuw vallen als puzzelstukjes in elkaar. 

Het huis schittert weer als vanouds; le château is begonnen aan zijn tweede jeugd. Oh, là, là!

COUP DE COEUR

Na een zoektocht van ruim vijf jaar vonden wij dit markante huis in Salveredonde om een kleinschalige B&B te beginnen. Elk cliché geldt ook voor ons. Het was liefde op het eerste gezicht. Binnen twee uur na de eerste bezichtiging tekenden we al het koopcontract! We wisten het meteen, dit is dé plek waar we een klein paradijs kunnen creëren om te koken, tuinieren, schrijven, om simpelweg te genieten van het goede leven én dat te delen met anderen.

 Wat we niet durfden vermoeden is dat alles hier op zijn plek valt. Meubels en kunst, stukken die we soms al dertig jaar hadden, lijken gemaakt voor dit huis. Ook wij voelden ons meteen thuis in de ruime, geborgen vertrekken en op het charmante Franse platteland.

 

Het team van Oh, le château!

HET TEAM

De kat van Oh, le château!

Cato

Eigenzinnig en een tikje mensenschuw. De witte avonturier rent met haar korte pootjes door de wei, klimt hoog in bomen of luiert in de schaduw van het groen.

De kok van Oh, le château!

Gerard

Ontwerper in hart en ziel. Creëert als architect gebouwen en als kok de heerlijkste menu’s. Zijn hand is duidelijk herkenbaar in de renovatie en inrichting van het huis plus in de mooie gerechten op tafel.

The owner of Oh, le château!

Miek

Verzorgen en verwennen zitten in het bloed van deze 'oude pleeg'. En dat proef je aan de heerlijke confitures, dat voel je aan de knisperende lakens en ervaar je aan haar hart-verwarmende lach.

The host of Oh, le château!

Kim

Duizendpoot met een achtergrond in de cultuursector. 

Zorgt voor een hartelijke ontvangst en een glimlach bij het ontbijt. Werkt ze niet in de tuin, dan is ze in de keuken; patisserie is haar nieuwste passie. 

 

De hond van Oh, le château!

Louca

De mascotte van Oh, le château! Altijd blij om je te zien. Allemansvriend. 

Speelkameraad voor jong en oud. Enthousiaste sommelier. Border collie. Snel, slim en sensitief, dat is onze Louca. 

OVER VROEGER

We zijn niet de eersten en we zullen niet de laatste kasteelbewaarders zijn. Generaties lang was het huis in handen van dezelfde familie.

Het heeft gefunctioneerd als herenhuis van een rijke boer en later als zomerhuis om de warme stad te ontvluchten. Veel van de geschiedenis kennen we nog niet, maar de verhalen beloven veel goeds.

Er woonde ooit een zeer succesvolle jockey die paarden in de wei hield. Twee oude vrijsters, zussen, zouden zijde in de tuin hebben geteeld. Achtergebleven, gesigneerde houtskooltekeningen doen vermoeden dat er ook een artistiek talent in de familie was. De tekeningen hangen nu op de kamer La Joséphine. En er was de wereldreiziger. Overal waar hij kwam, verzamelde hij stekjes van bomen die hij thuis plantte. Et voilà, dat verklaart de gigantische sequoia’s in de tuin van Oh, le château!

 

De vorige bewoners van Oh, le château!
bottom of page